Οδηγός Διαμαντιών Michalis

Στην φύση δεν υπάρχουν δύο ολόιδια διαμάντια. Κάθε διαμάντι, όπως ένα ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα, έχει διακριτικά χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό.

Εκατομμύρια χρόνια κάτω από συνθήκες εξαιρετικά υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας, άτομα του άνθρακα κρυσταλλώθηκαν σχηματίζοντας κοιτάσματα διαμαντιών στα έγκατα της γης.

Κατά την διάρκεια της κρυστάλλωσής τους άλλα ορυκτά και χημικές ουσίες του περιβάλλοντος χώρου εγκλείσθηκαν στην δομή τους. Το μοτίβο αυτών των χαρακτηριστικών όντας διαφορετικό σε κάθε κρύσταλλο διαμαντιού προσδιορίζει όπως το DNA τη μοναδικότητα του.

Τα 4Cs, τα τέσσερα κριτήρια κατηγοριοποίησης των διαμαντιών

Υπάρχουν 4 διεθνή κριτήρια σύμφωνα με τις οποια το κάθε διαμάντι αξιολογείται ως προς την αξία του:  το βάρος του σε καράτια, την καθαρότητα του, την ένταση της χροιάς του χρώματος, την ποιότητα της κοπής.

Η φύση καθορίζει τα τρία πρώτα. Η ποιότητα της κοπής καθορίζεται από τον άνθρωπο. Η αξία ενός διαμαντιού προσδιορίζεται συλλογικά από τον συνδυασμό όλων των κριτηρίων ποιότητας.

Στην εταιρεία μας μόνο ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό από τα παγκοσμίως πιστοποιημένα διαμάντια υψηλής ποιότητας επιλέγονται για τα κοσμήματα Μιχάλης.

Η Κοπή

H ομορφιά ενός διαμαντιού εξαρτάται περισσότερο από την ποιότητα κοπής παρά από οτιδήποτε άλλο. Ένα διαμάντι που έχει κοπεί καλά μπορεί να είναι πιο όμορφο από ένα διαμάντι που είναι μεγαλύτερο ή καλύτερου χρώματος η διαύγειας.

Η κοπή ενός διαμαντιού αναφέρεται στην ποιότητα των μικροσκοπικών επιφανειών του.  Η κοπή, το μόνο στοιχείο των 4C που εξαρτάται αποκλειστικά από τον άνθρωπο

είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη λάμψη και την ομορφιά ενός διαμαντιού.

Ένα ακατέργαστο διαμάντι μοιάζει με μικρό, ακανόνιστο γυαλί. Στα χέρια ενός εξειδικευμένου αδαμαντοκόπτη  κόβεται και γυαλίζεται με ακρίβεια. Μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο πολύτιμο λίθο  που αστράφτει από λάμψη.

Ένα διαμάντι με εξαιρετική κοπή αντανακλά το φως εσωτερικά από τη μια όψη που μοιάζει με καθρέφτη στην άλλη και το διασκορπίζει από την κορυφή του σαν εντυπωσιακή λάμψη.

Η ποιότητα της κοπής  πυροδοτεί την φωτιά, το σπινθήρισμα και την λάμψη ενός διαμαντιού.

Φωτιά, η διασπορά του φωτός στα χρώματα του φάσματος.

Σπινθήρισμα, οι αναλαμπές του λάμψεων που προκαλούνται από αντανακλάσεις μέσα στο διαμάντι όταν αυτό κινείται.

Λάμψη, η ένταση όλου του εσωτερικού και εξωτερικού λευκού φωτός που αντανακλάται από το διαμάντι πίσω στα μάτια σας.

H μέγιστη δυνατή λάμψη απαιτεί μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή λάμψη, πρέπει να θυσιαστεί πολύ περισσότερο από το βάρος ενός ακατέργαστου διαμαντιού.

Πολύ Ρηχό: Αν το διαμάντι κοπεί πολύ ρηχό, θα φαίνεται θαμπό καθώς το φως θα διαφεύγει προς τα κάτω.

Πολύ βαθύ: Αν το διαμάντι κοπεί πολύ βαθύ θα φαίνεται μικρότερο και θαμπό καθώς το φως θα διαφεύγει από τα πλάγια.

Βέλτιστα κομμένο: Ένα καλά διαμορφωμένο διαμάντι έχει τις κατάλληλες αναλογίες ώστε να συλλαμβάνει να μεταδίδει και να αντανακλά το φως πίσω στο μάτι σαν έκρηξη φωτιάς και λάμψης.

Η ποιότητα της κοπής  πυροδοτεί την φωτιά, το σπινθήρισμα και την λάμψη ενός διαμαντιού.

Στην Michalis ποτέ δεν θυσιάσουμε την ομορφιά ενός διαμαντιού για το επιπλέον βάρος. Τα διαμάντια μας παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο φωτιάς και λάμψης

To Βάρος

Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης του βάρους του διαμαντιού. Το βάρος από μόνο του δεν καθορίζει την αξία η την ομορφιά ενός διαμαντιού. Δύο πέτρες ενός καρατίου μπορεί να διαφέρουν πολύ σε τιμή και ομορφιά.  Οι γεμολόγοι του οίκου Μιχάλης  διαλέγουν όλα τα διαμάντια  σχολαστικά  με γνώμονα  ένα πολύπλοκο συνδυασμό παραγόντων που καθορίζει την ομορφιά και την λάμψη τους και όχι σύμφωνα με το βάρος τους σε καράτια.

Η Διαύγεια

Τα απολύτως διαυγή διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια. Μέσα από την οργανική διαδικασία σχηματισμού τους σχεδόν όλα τα διαμάντια αποκτούν εγκλείσματα. Αυτά τα εκ γενετής σημάδια βοηθούν τους γεμολόγους να εντοπίσουν ξεχωριστά την κάθε πέτρα και να διαχωρίσουν τα φυσικά διαμάντια από συνθετικά.

Αξιολογημένα από γεμολόγο με μεγέθυνση 10x, η θέση, το μέγεθος, ο αριθμός και ο τύπος αυτών των χαρακτηριστικών, προσδιορίζουν τον βαθμό διαύγειας ενός διαμαντιού. Η κλίμακα διαυγειας GIA κυμαίνεται από το IF έως I3.

Κατά γενικό κανόνα, ένα διαμάντι Michalis πρέπει να έχει βαθμολογία VS2 ή καλύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα χαρακτηριστικό δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Το Χρώμα

Παρόλο που τα διαμάντια μπορεί να φαίνονται άχρωμα στο άπειρο μάτι, ελάχιστα ιχνοστοιχεία που παγιδεύονται μέσα στην κρυσταλλική τους ουσία κατά τη διάρκεια του σχηματισμού τους, δημιουργούν λεπτές αποχρώσεις χρώματος. Αυτές οι λεπτές διαφορές βαθμολογούνται στη χρωματική κλίμακα GIA από D (άχρωμο) έως Z (ανοιχτό κίτρινο). Κατά γενικό κανόνα, ένα διαμάντι Michalis πρέπει να έχει βαθμολογία H ή καλύτερη.

Φθορισμός-Διαφάνεια

Ορισμένα διαμάντια-ακόμη και όταν έχουν καλή διαύγεια-φαίνονται γαλακτώδη ή θολά όταν παρατηρούνται κάτω από φυσικό ή τεχνητό φως. Στον Μιχάλη όλα τα γαλακτώδη διαμάντια απορρίπτονται.

Σχέδια Κοπής Διαμαντιών

Η λαμπερή brilliant Cut στρογγυλή κοπή του διαμαντιού είναι η πιο δημοφιλής. ΄Ολες οι άλλες κοπές έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, αντανακλούν το φως διαφορετικά, δίνοντας σε κάθε κοπή μια μοναδική φωτιά και λάμψη. Στο Michalis, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από διαμάντια σε όλες τις κοπές. Επισκεφτείτε μας και επιλέξτε ένα διαμάντι υψηλής ποιότητας του προσωπικού σας γούστου και στυλ.